Sokerointi

on

Sokerointi on lämmitetyllä ja pehmeällä sokerimassalla tehtävä ihokarvojenpoisto menentelmä. Sokerointi on tällä hetkellä iholle hellävaisin ja luonnollisin tapa poistaa häiritseviä ihokarvoja koko vartalosta. Sokerimassa on täysin orgaaninen luonnontuote, joka valmistetaan sokerista, sitruunamehusta ja arabikumista. Seos on iholle helposti liukuva ja levitettävä massa, joka ei polta ihon pintaa. Verrattuna esimerkiksi karvojen epiloimiseen, vahaukseen ja höyläämiseen, sokerointi kuorii ja kosteuttaa ihoa ja vähentää sisänpäin kasvavien karvojen muodostumista. Tällöin karvojen poisto myös ihon herkimmiltä alueilta ja varsinkin intiimialueilta on hellävaraisempaa ja turvallisempaa.

Säännöllinen sokerointi jossa sokeroidaan aina karvat pois 3-5 viikon välein tuottaa erinomaisia tuloksia. Ihokarvojen kasvu hidastuu, karva ohenee ja karvatuppi löystyy jolloin karvojen poisto helpottuu joka käynnin jälkeen. Sokeroidun alueen iho pysyy pehmeänä ja kuulaana. Prosessia hidastaa tai se pysähtyy jos näiden aikavälien välissä höylää jolloin karva alkaa vahvistua taas tupessaan. Höyläämisestä aiheutuva ihorikko ja ärsytys näkyy myös heti iholla.

Sokeriointi on tehokas tapa saada vähennettyä ja heikennettyä ihokarvojen kasvua, kuin esimerkiksi vahauksella tehtävä karvanpoisto. Sokeroinnilla voidaan poistaa jopa muutaman millin mittaista karvaa, koska massa levittyy tehokkaasti karvatuppeen asti. Ihon pinnalle kertyneet kuona-aineet lähtevät myös samalla pois. Kosteuttavan ja kuorivan koostumuksen ansiosta sokeri jättää ihon pehmeäksi ja terveen, heleän väriseksi pitkäksi aikaa!

 

Kun tulet sokerointiin…

Parhain karvojen pituus on 5mm-1cm. Eli noin parin viikon sänki viimeisimmän karvanpoiston jälkeen. Jos sänki on liian lyhyttä kaikkia karvoja ei välttämättä saada otettua ensimmäisellä kerralla irti. Jos se on vuorostaan liian pitkää, saattaa sokerimassan levittäminen tuntua hieman kivuliaammalta, koska sen levitys ja repäisysuunta on päinvastainen kuin lämminvahojen kanssa. Liian pitkä ja tiheä karva saattaa myös herkästi katketa, kun sokerimassa ei pääse kunnolla karvojen juuriin asti.

Ennen sokerointiaikaasi pese käsiteltävä alue miedolla pesunesteellä. Toki iho vielä puhdistetaan ennen sokerointia, mutta jos iho on esimerkiksi hikoillut tai edellisestä peseytymisestä on aikaa, on ihon pinnalla paljon ihosolikkoa, pölyä ja jäämiä vartalotuotteista tai vaatteiden väriaineista.